4 kommenttia artikkeliin “29. AUKEA

  1. Satakunnan museon ja Porin Aarteen uudisosan välille ei ole luotu yhteyttä, ainakaan yleisökäytölle. Kaikki yleisötoiminnot lastenkulttuurikeskusta lukuunottamatta onkin järjestetty vanhaan rakennukseen sitä laajentamalla. Kolmas kerros laajannetussa Satakunnan museon rakennuksessa näyttää siltä, ettei se aivan ole tilaohjelman vuoksi mahtunut kaupunkikuvallisesti optimaalisella tavalla rakennuksen päälle. Satakunnan museon ulkoarkkitehtuurin ja julkisivumateriaalin muuttaminen tuntuvat rakennushistoriallisessa mielessä ikävältä. Lastenkulttuurikeskukselle on järjestetty täysin kokonaisuudesta irrallaan oleva itsenäinen rakennuksensa, joka voi toki olla hyväkin asia. Itsenäiselle rakennuskappaleelle valittu orgaaninen muotoilu on osaltaan perusteltua, mutta muodonanto jää tässä vähän väkinäiseksi vielä. Hotelli Otavaan olisi suonut esitettävän uusia toimintoja, muutakin kuin vain toimistoja, joille hotellirakennuksen laajuus on itsessään turhan paljon.

  2. Yhdistää mukavasti arvokkaita vanhoja rakennuksia ja Karhu-korttelia.

  3. Komppana edellistä. Luonto ja arkkitehtuuri yhdistyvät kauniisti. Tärkeintä on, että suunnittelussa on osattu huomioida jokimaisema.

  4. Rakennuksen pyöreä muoto ihastuttaa ja puistokäytävä sen vieressä.

Kommentit on suljettu.