4 kommenttia artikkeliin “23. ISO KARHU

  1. Tämä erottuu muista ehdotuksista positiivisesti. Sulautuu olevaan rakennuskantaan tyylikkäästi ja julkisivut on mielenkiintoiset. Ehdoton suosikkini.

  2. Näyttelykierto on ehdotuksessa kiistattoman elämyksellinen, mutta toiminnallisesti aika haastava. Päästäkseen Porin Aarteen uudesta aulasta Nortamonpuiston laidalta Satakunnan museon tiloihin sisäkautta, on kuljettava usean erillisen näyttelytilan lävitse. Jos yksinkin näistä tiloista on suljettuna (esim. uuden näyttelyn rakentamisen aikaan), katkeaa kulku rakennusten välillä. Rakennuskappaleiden sommittelulla on myös luotu melkoisen haastavat lähtökohdat pelastusteiden ratkaisemiselle välittömälle naapurikorttelin asuinkerrostalolle. Ravintolan keittiö ja itse ravintolasali ovat sijoitettu eri kerroksiin, mikä tuottaa toiminnallisesti eäoptimaalisen tilanteen ravintolan henkilökunnalle. Rakennuskappaleiden ulkoarkkitehtuuria olisi syytä kehittää johdonmukaisempaan suuntaan, esim. kehittämällä kaariaiheiden muodonantoa. Sattumanvaraisesti julkisivuun ripotellut reliefit jäävät myös vähän irralliseksi aiheeksi, etenkään kun ne eivät tunnu tukevan ulkoarkkitehtuurin pääasiallista aihetta (kaarevia avauksia). Vielä aiempaan kommenttiin viitaten: vastenmielisyys “moderneja laatikoita” kohtaan ja tämän työn ulkoarkkitehtuurista pitäminen tuntuvat myös aika hauskan ristiriitaiselta; tässähän tontti ja kilpailun tilaohjelma ratkaistaan viidellä valiomuotoisella, tasakattoisella “laatikolla” 😉

  3. Hyvä mittakaava kiviporiin ei liian iso eikä pieni ja oivallinen tuo puiston jatkuminen kortteliin sisään.
    Tämä ehdotus erottuu muista ja mittakaava sopiva. Hyvä Isokarhu!

  4. Pidän ikkunoiden kaarista ja jotenkin samoja elemennttejä on teatterissa eli suosikkini on tämä iso karhu,ei enää moderneja laatikoita

Kommentit on suljettu.