5 kommenttia artikkeliin “6. PORIN TRIPTYYKKI

  1. Tämä kompleksi täyttää kaikki odotukset. Uskomattoman upeat linjaukset ja materiaalit vievät ja tuovat Poria kohti Suomen parhaimmistoa arkkitehtuurin näkökulmasta.

  2. Kokoelmavarastotilat on ratkaistu ehdotuksessa ongelmallisesti useaan erilliseen kerrokseen ja sijaintiin rakennuskokonaisuudessa. Korttelitason massoittelu ruuhkauttaa tontin ikävästi, asuinrakentamisen ja museon huoltoramppeineen tukkiessa korttelin eteläpäädyn ja ahdistaen ikävästi olevaa Hotelli Otavan rakennusta. Suunniteltu rakennuskokonaisuus kytkeytyy ansiokkaasti Hallituskatuun, mutta samalla yhteys Nortamonpuiston suuntaan jättää toivomisen varaa. Lisäksi toiminnallisesti ehdotettu ratkaisu on jokseenkin puutteellinen. Korkotasoon +1.5 on sijoitettu korkeaa kokoelmavarastoa, jonka korkeudeksi on toivottu kilpailuohjelmassa 6 metriä. Kuitenkin maantasokerroksen korkoasemaksi on esitetty +7.7. Elikkä, jos kokoelmavaraston vapaa korkeus tosiaan olisi 6 metriä, olisi varastotilojen ja maantasokerroksen välissä kokonaisuudessaan 200 mm paksu välipohja. Tämä on rakenteellisesti vähintäänkin haastavaa, jos ymmärtää rakennetekniikan päälle, puhumattakaan tilanteesta, jossa kyseisen dimension tulisi riittää lämmöneristäväksi kansirakenteeksi kokoelmatilan ja katutilan välille.

  3. Toteuttaa nerokkaasti asetetut odotukset ja homman kruunaa Pori Jazz -museohotelli Otavaan! Haasteeseen on tartuttu tosissaan.

  4. Upea ja rauhallisen harmoninen kokonaisuus.Jokimaisema aivan upea;Tuskin maltan odottaa näkeväni sen aivan oikeasti ! Katunäkymä miellyttävä ja tasapainoinen.Tämä ehdotus on kokonaisuutena mielestäni toimivin.

  5. Selkeän linjakas ja ajattomuutta huokuvat materiaalit. Porilaisten yhteinen oleskelutila – sitä Porissa tarvitaankin. Yhdessä design ja materiaalit synnyttävät Jokirantaan istuvaa arvokkuutta.

Kommentit on suljettu.